Home » Recepten » Toetjes » Appel-bessen crumble

Ingrediënten

  • 2 appels (bijv. Elstar of Jonagold)
  • 200 gram gemengde bessen (vers of diepvries)
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram havermout (grof)
  • 50 gram volkoren tarwemeel
  • 50 gram kokosolie (vast) of ongezouten roomboter
  • Optioneel: 1 eetlepel rozijnen
5,0

Een heerlijke en gezonde crumble vol fruit en volkoren granen. Perfect als toetje of als voedzaam tussendoortje. Dit recept is van nature zoet dankzij het verse fruit en de kaneel, zonder toegevoegde suiker of zout. Kinderen zullen dol zijn op de warme, zachte vulling met de knapperige topping.

  • Toetjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 4
  • Leeftijd: vanaf 12 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes.
  • 3
    Meng de appelblokjes met de bessen en de kaneel in een kom. Voeg de rozijnen toe indien gewenst.
  • 4
    Verdeel het fruitmengsel over een kleine ovenschaal (ongeveer 20x20 cm).
  • 5
    Doe in een andere kom de havermout en het volkoren meel. Snijd de koude kokosolie of boter in kleine blokjes en voeg deze toe.
  • 6
    Kneed het havermout-meel-kokosolie/boter mengsel met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
  • 7
    Verdeel de kruimel topping gelijkmatig over het fruit in de ovenschaal.
  • 8
    Bak de crumble in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten, of totdat de topping goudbruin is en het fruit zacht borrelt.
  • 9
    Laat de crumble kort afkoelen voordat je hem serveert.

Serveertip: Serveer warm, eventueel met een lepel ongezoete Griekse yoghurt voor een extra romige touch.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Appel-bessen crumble

Perfecte fruitverwennerij

12 november 2025

Nou, deze appel-bessen crumble is écht een traktatie. De appels, in kleine stukjes, samen met de bessen en een snufje kaneel, worden heerlijk mals als ze bakken. En de kruimels van havermout en meel? Die zijn perfect goudbruin en heerlijk crunchy. Vlot klaar, zonder veel poespas. Helemaal prima na het avondeten!

Roos

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten