
Ingrediënten
Een makkelijk en lekker toetje dat kinderen zelf kunnen helpen maken. Deze vrolijke lolly’s van banaan en chocolade zijn een feestje op een stokje en een gezonder alternatief voor snoep. Perfect om af te koelen op een warme dag, of gewoon als zoete traktatie!
Bereiding
- 1Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer de kokosolie erdoorheen als je een dunnere chocoladelaag wilt. Laat de chocolade iets afkoelen tot kamertemperatuur.
- 2Schil de bananen en snijd ze in dikke plakken of halveer ze, afhankelijk van de gewenste grootte van de lolly's.
- 3Steek voorzichtig een ijsstokje of satéprikker in elke bananenplak of -helft.
- 4Dip elke banaan voorzichtig in de gesmolten chocolade, zodat deze helemaal bedekt is. Laat overtollige chocolade eraf druipen.
- 5Leg de bananenlolly's op een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi er direct versiering overheen voordat de chocolade hard wordt.
- 6Zet de bakplaat met lolly's minimaal 1 uur in de vriezer, of totdat de chocolade helemaal hard is en de banaan bevroren.
- 7Haal de lolly's uit de vriezer en geniet ervan!
Serveertip: Serveertip: Serveer de lolly's direct uit de vriezer. Als je wilt, kun je er nog wat extra sprinkels of gehakte nootjes over strooien vlak voor het serveren.
Beoordelingen voor Bananen-chocolade lolly’s
Chocolade banaan verwennerij
Wat een briljant idee dit! De combinatie van de koude, zachte banaan met die knapperige pure chocolade, echt hemels. En met wat gehakte nootjes erover wordt het helemaal een feestje. Even in de vriezer en je hebt een perfecte, snelle snack die ook nog eens relatief gezond is. Zeker eentje om vaker te maken!
Perfecte traktatie!
Nou, dit is toch wel een top idee voor de kids! Zo simpel om te maken met de bananen en chocolade, en dan even de vriezer in. De versiering erop maakt het helemaal af. Echt een leuke traktatie, mijn dochter hielp mee met dippen en vond het fantastisch.



