
Ingrediënten
Dit is een vrolijke en voedzame maaltijd boordevol groenten, perfect voor kleine eters. Je bereidt bloemkool tot een lichte ‘rijst’ die je combineert met malse kip en zoete wortel. Dit gerecht is een heerlijke manier om je kindje kennis te laten maken met verschillende smaken en texturen.
Bereiding
- 1Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Schil de wortels en rasp ze grof.
- 2Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Rasp de roosjes met een keukenmachine of handrasp tot 'rijst'.
- 3Verhit de olijfolie in een pan. Bak de kipblokjes rondom bruin en gaar in ongeveer 5-7 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- 4Voeg de geraspte wortel toe aan dezelfde pan en bak 3 minuten. Voeg dan de bloemkoolrijst en het water/bouillon toe.
- 5Doe een deksel op de pan en laat de bloemkoolrijst en wortel in ongeveer 8-10 minuten gaar stomen. Roer af en toe.
- 6Voeg de gebakken kip weer toe aan de pan, samen met een snufje paprikapoeder. Roer alles goed door en warm nog 2 minuten door.
- 7Serveer direct.
Serveertip: Voor de allerkleinsten kun je het gerecht nog fijner pureren. Een beetje verse peterselie over het gerecht geeft extra smaak en kleur.
Beoordelingen voor Bloemkoolrijst met kip en wortel
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



