Home » Recepten » Avondeten » Bloemkoolrijst met kip en wortel

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 300 gram bloemkool (ongeveer een halve kleine bloemkool)
  • 2 middelgrote wortels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 ml water of kippenbouillon (zoutarm)
  • Snufje milde paprikapoeder (optioneel)
0,0

Dit is een vrolijke en voedzame maaltijd boordevol groenten, perfect voor kleine eters. Je bereidt bloemkool tot een lichte ‘rijst’ die je combineert met malse kip en zoete wortel. Dit gerecht is een heerlijke manier om je kindje kennis te laten maken met verschillende smaken en texturen.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Bereiding

  • 1
    Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Schil de wortels en rasp ze grof.
  • 2
    Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Rasp de roosjes met een keukenmachine of handrasp tot 'rijst'.
  • 3
    Verhit de olijfolie in een pan. Bak de kipblokjes rondom bruin en gaar in ongeveer 5-7 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • 4
    Voeg de geraspte wortel toe aan dezelfde pan en bak 3 minuten. Voeg dan de bloemkoolrijst en het water/bouillon toe.
  • 5
    Doe een deksel op de pan en laat de bloemkoolrijst en wortel in ongeveer 8-10 minuten gaar stomen. Roer af en toe.
  • 6
    Voeg de gebakken kip weer toe aan de pan, samen met een snufje paprikapoeder. Roer alles goed door en warm nog 2 minuten door.
  • 7
    Serveer direct.

Serveertip: Voor de allerkleinsten kun je het gerecht nog fijner pureren. Een beetje verse peterselie over het gerecht geeft extra smaak en kleur.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Bloemkoolrijst met kip en wortel

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten