
Ingrediënten
Je maakt knapperige wraps gevuld met een smaakvolle mix van zwarte bonen, mais, paprika en tomaat. Een fris en vullend gerecht, perfect voor een gezonde lunch of een licht avondeten. Dit recept is supermakkelijk te bereiden en zit boordevol groenten, ideaal voor kleine eters.
Bereiding
- 1Spoel de zwarte bonen goed af onder koud water en laat uitlekken. Doe ze in een kom.
- 2Voeg de uitgelekte mais, de fijngehakte rode paprika, de ontpitte en fijngehakte tomaat en de blokjes avocado toe aan de bonen.
- 3Sprenkel het limoensap erover. Voeg de milde paprikapoeder toe en, indien gewenst, de fijngehakte koriander.
- 4Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een kleurrijke salsa.
- 5Verwarm de volkoren wraps kort in een droge koekenpan of magnetron tot ze warm en soepel zijn.
- 6Leg een wrap op een bord, schep er een royale lepel van de bonensalsa op en rol de wrap stevig op.
- 7Snijd de wrap eventueel doormidden voor kleinere porties.
- 8Serveer direct met extra reepjes komkommer.
Serveertip: Serveer de wraps met extra reepjes komkommer en wortel. Voor een romiger tintje kun je er een klein beetje ongezoete Griekse yoghurt bij geven.
Beoordelingen voor Bonenwraps met frisse salsa
Frisse en snelle maaltijd
Deze bonenwraps, echt een hit! Snel klaar en vol met smaak door de verse salsa. De limoen en paprikapoeder maken het lekker pittig, en dan de zachte avocado erbij; perfecte balans. Ook handig dat je ze even opwarmt voor serveren. Een supergezond alternatief voor een snelle hap.



