Home » Recepten » Avondeten » Broccoli-rijstroerbak met kip

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 200 gram broccoli
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel oregano
  • Scheutje water
0,0

Een vrolijke maaltijd vol groenten en malse kip. Door de broccoli klein te snijden en te combineren met rijst en doperwten, eten kinderen vaak ongemerkt veel gezonde voedingsstoffen. Dit gerecht is snel klaar en zit boordevol smaak. Perfect voor een doordeweekse avond.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 12 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten

Bereiding

  • 1
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2
    Snijd de kipfilet in kleine, kindvriendelijke blokjes.
  • 3
    Was de broccoli en snijd deze in zeer kleine roosjes.
  • 4
    Snipper de ui fijn en hak het teentje knoflook fijn.
  • 5
    Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • 6
    Voeg de kipblokjes toe en bak deze rondom goudbruin in ongeveer 5 minuten.
  • 7
    Voeg de gesnipperde ui en gehakte knoflook toe en bak 2 minuten mee, tot de ui glazig is.
  • 8
    Doe de broccoliroosjes erbij, roerbak 3 minuten en voeg dan een scheutje water toe. Dek de pan af en laat de broccoli nog 3-4 minuten stomen tot deze beetgaar is.
  • 9
    Voeg de doperwten en de gekookte rijst toe aan de pan. Roerbak alles goed door elkaar gedurende 2-3 minuten.
  • 10
    Breng op smaak met paprikapoeder en oregano. Roer nogmaals goed door.
  • 11
    Serveer de broccoli-rijstroerbak direct.

Serveertip: Serveer de roerbak in een vrolijke kom. Je kunt eventueel de broccoli extra fijn snijden of licht pureren voor de allerkleinsten.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Broccoli-rijstroerbak met kip

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten