
Ingrediënten
Een vrolijke maaltijd vol groenten en malse kip. Door de broccoli klein te snijden en te combineren met rijst en doperwten, eten kinderen vaak ongemerkt veel gezonde voedingsstoffen. Dit gerecht is snel klaar en zit boordevol smaak. Perfect voor een doordeweekse avond.
Bereiding
- 1Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2Snijd de kipfilet in kleine, kindvriendelijke blokjes.
- 3Was de broccoli en snijd deze in zeer kleine roosjes.
- 4Snipper de ui fijn en hak het teentje knoflook fijn.
- 5Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- 6Voeg de kipblokjes toe en bak deze rondom goudbruin in ongeveer 5 minuten.
- 7Voeg de gesnipperde ui en gehakte knoflook toe en bak 2 minuten mee, tot de ui glazig is.
- 8Doe de broccoliroosjes erbij, roerbak 3 minuten en voeg dan een scheutje water toe. Dek de pan af en laat de broccoli nog 3-4 minuten stomen tot deze beetgaar is.
- 9Voeg de doperwten en de gekookte rijst toe aan de pan. Roerbak alles goed door elkaar gedurende 2-3 minuten.
- 10Breng op smaak met paprikapoeder en oregano. Roer nogmaals goed door.
- 11Serveer de broccoli-rijstroerbak direct.
Serveertip: Serveer de roerbak in een vrolijke kom. Je kunt eventueel de broccoli extra fijn snijden of licht pureren voor de allerkleinsten.
Beoordelingen voor Broccoli-rijstroerbak met kip
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



