
Ingrediënten
Dit recept is een heerlijke manier om je kleintje extra groenten te laten eten. De nuggets zijn zacht van binnen en licht knapperig van buiten, perfect voor kleine handjes. Jij maakt ze gemakkelijk zelf in de oven en serveert ze met een frisse, milde yoghurtdip voor een complete en voedzame snack of lunchcomponent.
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet dit licht in met olijfolie.
- 2Stoom of kook de broccoli en wortel in ongeveer 8-10 minuten gaar, totdat ze zacht zijn. Giet af en laat goed uitlekken.
- 3Prak de broccoli en wortel fijn met een vork of pureestamper tot een grove puree.
- 4Meng de geprakte groenten in een kom met het ei, de volkoren broodkruimels, het speltmeel en de oregano (indien gebruikt). Roer goed door elkaar tot een stevig beslag.
- 5Vorm met vochtige handen kleine nuggets van het groentemengsel, ongeveer de grootte van een walnoot.
- 6Leg de nuggets op de voorbereide bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze halverwege om voor gelijkmatige garing.
- 7Meng ondertussen de naturel yoghurt met de verse of gedroogde dille voor de dip.
- 8Laat de nuggets even afkoelen voor het serveren met de yoghurtdip.
Serveertip: Serveer de nuggets als fingerfood met extra rauwe groentesticks zoals komkommer of reepjes paprika voor een complete maaltijd.
Beoordelingen voor Broccoli-wortel nuggets met yoghurtdip
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



