
Ingrediënten
Deze romige chiazaad pudding is een heerlijk en voedzaam ontbijt of tussendoortje voor je kind. Het zit boordevol vezels en gezonde vetten, wat zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel.
De pudding is van nature zoet door het fruit en bevat geen toegevoegde suiker of zout.
Een makkelijke manier om je kleintje van een gezonde start van de dag te voorzien!
Bereiding
- 1Meng in een kom of potje het chiazaad met de plantaardige melk. Roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan.
- 2Voeg de bessen toe. Als je diepvriesbessen gebruikt, zorg dan dat ze ontdooid zijn. Plet de bessen lichtjes met een vork of roer ze erdoorheen. Als je kaneel toevoegt, doe dit nu.
- 3Dek de kom of het potje af en zet minimaal 2 uur, of het liefst een hele nacht, in de koelkast. Roer na ongeveer 15 minuten nog een keer goed door om te voorkomen dat het chiazaad naar de bodem zakt en klontjes vormt.
- 4Haal de chiazaad pudding uit de koelkast zodra deze de gewenste dikte heeft bereikt (de pudding moet stevig zijn).
- 5Serveer koud.
Serveertip: Serveer de pudding koud. Voor jongere kinderen kun je de bessen pureren of prakken. Garneer eventueel met wat extra vers fruit of een snufje kaneel.
Beoordelingen voor Chiazaad pudding met bessen
Een handige voorbereiding.
Wat een slim idee, dit chiazaadontbijt! Je doet de zaden en de melk in een kom, roert de bessen er doorheen, en dan in de koeling voor een poos. Dat roermomentje na vijftien minuten is cruciaal voor een egale substantie. De mix van bessen geeft een opfrissende toets aan de stevige pudding. Een prima optie voor wie geen tijd heeft in de vroege morgen, want het staat al klaar.



