
Ingrediënten
Deze vrolijke courgette ‘bootjes’ zijn gevuld met malse kip en een mix van kleurrijke groenten. Het is een compleet en voedzaam gerecht, perfect voor het avondeten van je kind. Zonder toegevoegd zout of suiker is dit een gezonde en smakelijke manier om je kleintje extra groenten te laten eten.
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Was de courgettes en snijd ze in de lengte doormidden. Hol ze voorzichtig uit met een lepel, zodat er een 'bootje' ontstaat. Bewaar het vruchtvlees.
- 3Snijd het bewaarde vruchtvlees van de courgette en de kipfilet in kleine stukjes. Schil de wortel en rasp deze fijn.
- 4Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de stukjes kipfilet toe en bak deze goudbruin en gaar.
- 5Voeg de geraspte wortel, het fijngesneden courgette vruchtvlees en de doperwten toe aan de pan. Bak dit geheel nog 5 minuten mee, tot de groenten iets zachter zijn.
- 6Roer de tomatenpuree erdoor en voeg het water toe. Meng goed en laat kort pruttelen tot er een licht sausje ontstaat. Breng op smaak met een snufje zwarte peper (indien gewenst).
- 7Vul de uitgeholde courgettehelften met het kip-groentemengsel. Druk het mengsel voorzichtig aan.
- 8Leg de gevulde courgettebootjes in een ovenschaal. Bak ze 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de courgette gaar is en de vulling warm is.
- 9Garneer de courgettebootjes voor het serveren eventueel met wat verse peterselie.
Serveertip: Lekker als hoofdgerecht, eventueel met een kleine portie quinoa of zilvervliesrijst ernaast voor extra vezels.
Beoordelingen voor Courgette bootjes met kip en groenten
Leuke variatie op courgette
Dit recept is echt een schot in de roos. De courgettes uithollen en dan vullen met kip en de groenten, dat is nog eens een originele manier om groenten te eten. En het was eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken, de kids hielpen zelfs mee met het vullen. De smaakcombinatie met tomatenpuree en een snufje peper was gewoon heerlijk, echt een aanrader voor het avondeten.



