
Ingrediënten
Wil je je kind een gezond en voedzaam ontbijt of tussendoortje geven? Deze fruitige quinoa ontbijtmuffins zijn perfect! Ze zitten boordevol goede voedingsstoffen, zijn licht gezoet met banaan en fruit, en super makkelijk te maken. Je kind zal ervan smullen!
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een muffinvorm met 6-8 papieren vormpjes of vet de vormpjes goed in.
- 2Meng in een grote kom de gekookte quinoa, havermout, bakpoeder en kaneel door elkaar.
- 3Prak de banaan fijn in een aparte kom. Voeg het ei, de ongezoete appelmoes en de plantaardige melk toe en klop goed door elkaar.
- 4Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten. Roer voorzichtig met een spatel tot alles net gemengd is. Roer als laatste de bosvruchten erdoor.
- 5Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide muffinvormpjes.
- 6Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Een prikker die je in het midden steekt, moet er schoon uitkomen.
- 7Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt. Laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.
Serveertip: Lekker als warm ontbijt, koud als tussendoortje, of serveer met een lepeltje ongezoete yoghurt en wat extra vers fruit.
Beoordelingen voor Fruitige quinoa ontbijtmuffins
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



