Home » Recepten » Ontbijt » Fruitige quinoa ontbijtmuffins

Ingrediënten

  • 120 gram gekookte quinoa (ongeveer 60 gram ongekookt)
  • 80 gram fijne havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 grote rijpe banaan, geprakt
  • 1 groot ei
  • 60 ml ongezoete appelmoes
  • 120 ml plantaardige melk (bijv. amandel- of havermelk)
  • 100 gram bosvruchten (vers of diepvries)
0,0

Wil je je kind een gezond en voedzaam ontbijt of tussendoortje geven? Deze fruitige quinoa ontbijtmuffins zijn perfect! Ze zitten boordevol goede voedingsstoffen, zijn licht gezoet met banaan en fruit, en super makkelijk te maken. Je kind zal ervan smullen!

  • Ontbijt, Tussendoortjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 6-8
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een muffinvorm met 6-8 papieren vormpjes of vet de vormpjes goed in.
  • 2
    Meng in een grote kom de gekookte quinoa, havermout, bakpoeder en kaneel door elkaar.
  • 3
    Prak de banaan fijn in een aparte kom. Voeg het ei, de ongezoete appelmoes en de plantaardige melk toe en klop goed door elkaar.
  • 4
    Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten. Roer voorzichtig met een spatel tot alles net gemengd is. Roer als laatste de bosvruchten erdoor.
  • 5
    Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide muffinvormpjes.
  • 6
    Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Een prikker die je in het midden steekt, moet er schoon uitkomen.
  • 7
    Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt. Laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.

Serveertip: Lekker als warm ontbijt, koud als tussendoortje, of serveer met een lepeltje ongezoete yoghurt en wat extra vers fruit.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Fruitige quinoa ontbijtmuffins

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten