Home » Recepten » Tussendoortjes » Gebakken appelpartjes met kaneel en rozijnen

Ingrediënten

  • 2 grote appels (bijv. Elstar of Jonagold)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1/2 theelepel kokosolie (om de ovenschaal in te vetten)
5,0

Een heerlijk en gezond tussendoortje of toetje voor kinderen. Deze gebakken appelpartjes zijn van nature zoet door de appels en rozijnen, met een vleugje warme kaneel. Perfect als warme snack op een koude dag of als lichte afsluiter van de maaltijd.

  • Toetjes, Tussendoortjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    Vet een kleine ovenschaal licht in met kokosolie.
  • 3
    Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in gelijke partjes of blokjes. De schil mag blijven zitten, of verwijder deze voor jongere kinderen.
  • 4
    Doe de appelpartjes in de ingevette ovenschaal.
  • 5
    Strooi de kaneelpoeder en de rozijnen over de appelpartjes. Schep goed om zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
  • 6
    Bak de appelpartjes 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze zacht zijn en licht gekaramelliseerd. Schep halverwege de baktijd een keer om.
  • 7
    Laat de appelpartjes iets afkoelen voordat je ze serveert.

Serveertip: Serveer de warme appelpartjes met een schepje Griekse yoghurt (ongezoet) voor een romige toevoeging, of een klein beetje amandelpasta.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Gebakken appelpartjes met kaneel en rozijnen

Zalig tussendoortje

3 september 2025

Dit recept is echt een verwennerij. De appelpartjes worden zo heerlijk zacht in de oven met die verwarmende kaneel en de zoete rozijnen, mjammie! En je hoeft er dus bijna niks voor te doen, gewoon even snijden en de oven doet de rest. Perfect als je trek hebt in iets warms en fruitigs.

Lotte

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten