Home » Recepten » Ontbijt » Gebakken havermout met bessen en courgette

Ingrediënten

  • 120 gram havervlokken
  • 250 milliliter melk (koemelk of plantaardig)
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 rijpe banaan, geprakt
  • 100 gram courgette, fijn geraspt
  • 150 gram diepvriesbessen (of vers)
0,0

Dit recept is een heerlijk en voedzaam begin van de dag. Je maakt een zachte gebakken havermout, vol met de zoetheid van bessen en de voedingsstoffen van courgette – zonder dat je kind het doorheeft! Het is makkelijk te bereiden en perfect om als ontbijt of als gezond tussendoortje te serveren.

  • Ontbijt, Tussendoortjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 4
  • Leeftijd: vanaf 9 maanden
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een kleine ovenschaal (ongeveer 20x20 cm) licht in.
  • 2
    Meng in een grote kom de havervlokken, bakpoeder en kaneel goed door elkaar.
  • 3
    Klop in een aparte kom de melk, het ei en de geprakte banaan door elkaar tot een glad mengsel.
  • 4
    Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer tot alles net gemengd is.
  • 5
    Spatel de fijn geraspte courgette en de bessen voorzichtig door het havermoutmengsel.
  • 6
    Giet het beslag gelijkmatig in de voorbereide ovenschaal.
  • 7
    Bak de havermout 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de bovenkant goudbruin is en de havermout stevig aanvoelt.
  • 8
    Haal de ovenschaal uit de oven en laat de gebakken havermout iets afkoelen voordat je het serveert.

Serveertip: Snijd de gebakken havermout in vierkantjes en serveer eventueel met een lepel naturel yoghurt of wat extra vers fruit.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Gebakken havermout met bessen en courgette

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten