Home » Recepten » Ontbijt » Gebakken havermout met peer en kaneel

Ingrediënten

  • 75 gram havervlokken (fijn of grof, afhankelijk van de leeftijd)
  • 250 ml melk (koemelk of plantaardige melk)
  • 1 rijpe peer
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • Snufje vanille-extract (optioneel)
  • 1 eetlepel rozijnen (optioneel, voor extra natuurlijke zoetheid)
0,0

Dit is een heerlijk en verwarmend gerecht, perfect als voedzaam ontbijt of een gezond toetje voor je kind. Je creëert een zacht en smaakvol havermoutbakje, natuurlijk gezoet door de peer en met een aangenaam aroma van kaneel. Een eenvoudige manier om de dag goed te beginnen of een maaltijd mee af te sluiten.

  • Ontbijt, Toetjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes. Voor jongere kinderen kun je de peer raspen of prakken.
  • 3
    Meng in een kleine ovenschaal de havervlokken, melk, kaneelpoeder, vanille-extract (indien gebruikt) en de gesneden peer.
  • 4
    Voeg de rozijnen toe, als je deze gebruikt, en roer alles goed door elkaar.
  • 5
    Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de havermout ongeveer 20-25 minuten, of totdat de melk is opgenomen en de havermout zacht is. De bovenkant mag licht goudbruin zijn.
  • 6
    Haal uit de oven en laat kort afkoelen voordat je het serveert.

Serveertip: Serveer de gebakken havermout warm. Eventueel kun je voor oudere kinderen een klein beetje extra kaneel erover strooien of een lepeltje ongezoete appelmoes toevoegen.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Gebakken havermout met peer en kaneel

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten