
Ingrediënten
Deze maaltijd is superlekker en zit boordevol goede voedingsstoffen. Je bakt de kipdrumsticks lekker knapperig in de oven en serveert ze met zoete aardappelpartjes en verse sperziebonen. Een complete en kleurrijke maaltijd waar jouw kleintje zeker van zal smullen!
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- 2Schil de zoete aardappel en snijd deze in gelijke blokjes van ongeveer 2 cm.
- 3Doe de zoete aardappelblokjes in een kom. Voeg 1 eetlepel olijfolie, een halve theelepel paprikapoeder en een kwart theelepel knoflookpoeder toe. Hussel goed door elkaar totdat de blokjes bedekt zijn.
- 4Dep de kipdrumsticks droog. Doe ze in een aparte kom. Voeg de resterende 1 eetlepel olijfolie, halve theelepel paprikapoeder en kwart theelepel knoflookpoeder toe. Wrijf de drumsticks hiermee in.
- 5Verdeel de kipdrumsticks en de zoete aardappelblokjes over de bakplaat. Zorg dat ze in een enkele laag liggen voor een optimale garing.
- 6Bak dit 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege kun je de zoete aardappel en kip een keer omdraaien voor een gelijkmatige bruining. De kip moet gaar zijn (kerntemperatuur 75°C) en de zoete aardappel zacht.
- 7Was ondertussen de sperziebonen en verwijder de puntjes. Kook of stoom de sperziebonen in een pan met een bodempje water in ongeveer 5-7 minuten beetgaar. Giet af.
- 8Hak de verse peterselie fijn.
- 9Serveer de gebakken kipdrumsticks en zoete aardappel met de sperziebonen. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Voor de jongste eters, snijd de kip en zoete aardappel in zeer kleine stukjes.
Serveertip: Zorg ervoor dat de kip goed is afgekoeld en snijd deze in kleine, hapklare stukjes voor de jongste eters. Pureer eventueel een deel van de zoete aardappel en sperziebonen voor de kleintjes.
Beoordelingen voor Gebakken kipdrumsticks met zoete aardappel en sperziebonen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



