
Ingrediënten
Dit is een heerlijk en eenvoudig toetje dat je in een handomdraai op tafel zet. Je bakt de peer zachtjes in de oven, waardoor de natuurlijke zoetheid mooi naar voren komt. De romige kwark en knapperige pecannoten maken het helemaal af, een feestje voor de smaakpapillen van je kind!
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Was de peren, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Je kunt ze schillen, maar de schil kan blijven zitten voor extra vezels.
- 3Leg de halve peren met de snijkant naar boven in een kleine ovenschaal. Voeg een scheutje water toe aan de bodem van de schaal om uitdroging te voorkomen.
- 4Strooi eventueel een beetje kaneel over de peren.
- 5Bak de peren 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze zacht zijn. De baktijd hangt af van de rijpheid en soort peer.
- 6Haal de peren uit de oven en laat ze iets afkoelen.
- 7Schep de kwark in de holtes van de gebakken peren.
- 8Bestrooi met de fijngesneden pecannoten, indien gewenst en geschikt voor de leeftijd van het kind.
Serveertip: Serveer de gebakken peer warm of lauw. Voor variatie kun je ook een snufje vanillepoeder door de kwark roeren (geen vanillesuiker).
Beoordelingen voor Gebakken peer met kwark en pecannoten
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



