Home » Recepten » Avondeten » Geroosterde zalm met haricots verts en zoete aardappel

Ingrediënten

  • 150 gram zalmfilet, zonder huid en graten
  • 1 grote zoete aardappel (ongeveer 300 gram)
  • 200 gram haricots verts (vers of diepvries)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel paprikapoeder (mild)
  • Snufje zwarte peper (optioneel, voor oudere kinderen)
  • Schijfje citroen (voor het bakken)
0,0

Een heerlijk en voedzaam gerecht voor je kleintje, vol omega-3 vetzuren en belangrijke vitamines. Deze maaltijd is eenvoudig te bereiden in de oven, wat betekent dat je minder afwas hebt. De zachte zalm, knapperige haricots verts en zoete aardappel zijn perfect voor kleine handjes en mondjes.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • 2
    Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
  • 3
    Meng de zoete aardappelblokjes met de helft van de olijfolie, een snufje knoflookpoeder en paprikapoeder op de bakplaat. Spreid ze uit in een enkele laag.
  • 4
    Rooster de zoete aardappel 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 5
    Spoel de haricots verts af en dep droog. Meng ze in een kom met de resterende olijfolie en een snufje knoflookpoeder.
  • 6
    Haal de bakplaat uit de oven. Voeg de haricots verts toe aan de bakplaat en hussel voorzichtig door de aardappelen.
  • 7
    Leg de zalmfilet op de bakplaat tussen de groenten. Besprenkel de zalm licht met paprikapoeder en leg er een schijfje citroen op.
  • 8
    Plaats de bakplaat terug in de oven en bak nog 10-15 minuten, of totdat de zalm gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork, en de groenten zacht zijn.
  • 9
    Verwijder het schijfje citroen voor het serveren. Snijd de zalm en groenten in passende stukjes voor de leeftijd van het kind.

Serveertip: Snijd voor de allerkleinsten alles in kleine, hapklare stukjes. Voeg eventueel een klein beetje verse dille toe over de zalm na het bakken voor extra smaak.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Geroosterde zalm met haricots verts en zoete aardappel

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten