Home » Recepten » Avondeten » Gestoomde kabeljauw met zoete aardappelpuree en sperzieboontjes

Ingrediënten

  • 150 gram kabeljauwfilet (zonder huid en graten)
  • 200 gram zoete aardappel
  • 100 gram sperzieboontjes (vers of diepvries)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el melk of plantaardige variant (optioneel)
  • Snufje peterselie (fijngehakt, optioneel)
  • Water
0,0

Duik in dit heerlijke en gezonde recept dat speciaal is samengesteld voor de kleintjes. Je bereidt milde, gestoomde kabeljauwfilet, vergezeld van een zachte en lichtzoete puree van zoete aardappel. Frisse sperzieboontjes maken deze maaltijd compleet, boordevol essentiële voedingsstoffen en smaken.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 1 - 2
  • Leeftijd: vanaf 6 maanden
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Bereiding

  • 1
    Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van gelijke grootte.
  • 2
    Stoom of kook de zoete aardappelblokjes gaar in ongeveer 15-20 minuten. Controleer met een vork of ze zacht zijn.
  • 3
    Terwijl de aardappel kookt, stoom of kook je de sperzieboontjes in 5-8 minuten beetgaar.
  • 4
    Stoom of pocheer de kabeljauwfilet in ongeveer 8-10 minuten gaar, tot de vis mooi wit en makkelijk uit elkaar valt.
  • 5
    Giet de zoete aardappel af en stamp deze fijn met de olijfolie. Voeg eventueel een scheutje melk toe voor een romigere puree en roer de peterselie erdoorheen.
  • 6
    Serveer de gestoomde kabeljauw met de zoete aardappelpuree en de sperzieboontjes.

Serveertip: Pureer de vis en boontjes indien nodig voor hele jonge kinderen, of snijd alles fijn.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Gestoomde kabeljauw met zoete aardappelpuree en sperzieboontjes

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten