
Ingrediënten
Duik in dit heerlijke en gezonde recept dat speciaal is samengesteld voor de kleintjes. Je bereidt milde, gestoomde kabeljauwfilet, vergezeld van een zachte en lichtzoete puree van zoete aardappel. Frisse sperzieboontjes maken deze maaltijd compleet, boordevol essentiële voedingsstoffen en smaken.
Bereiding
- 1Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van gelijke grootte.
- 2Stoom of kook de zoete aardappelblokjes gaar in ongeveer 15-20 minuten. Controleer met een vork of ze zacht zijn.
- 3Terwijl de aardappel kookt, stoom of kook je de sperzieboontjes in 5-8 minuten beetgaar.
- 4Stoom of pocheer de kabeljauwfilet in ongeveer 8-10 minuten gaar, tot de vis mooi wit en makkelijk uit elkaar valt.
- 5Giet de zoete aardappel af en stamp deze fijn met de olijfolie. Voeg eventueel een scheutje melk toe voor een romigere puree en roer de peterselie erdoorheen.
- 6Serveer de gestoomde kabeljauw met de zoete aardappelpuree en de sperzieboontjes.
Serveertip: Pureer de vis en boontjes indien nodig voor hele jonge kinderen, of snijd alles fijn.
Beoordelingen voor Gestoomde kabeljauw met zoete aardappelpuree en sperzieboontjes
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



