
Ingrediënten
Dit recept tovert courgettes om tot vrolijke bootjes, gevuld met een heerlijke mix van kalkoengehakt en fijne groenten. Het is een slimme manier om je kindje extra groenten te laten eten, op een leuke en smakelijke manier. Een voedzaam gerecht zonder onnodige toevoegingen!
Deze maaltijd is perfect voor avondeten en zit boordevol smaak, speciaal afgestemd op jonge smaakpapillen. Je bereidt een complete en evenwichtige maaltijd waar je kindje van zal smullen.
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Was de courgettes en snijd ze in de lengte doormidden. Hol ze voorzichtig uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees.
- 3Hak het bewaarde vruchtvlees van de courgette, de ui en de knoflook fijn. Rasp de wortel.
- 4Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de fijngesneden ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- 5Voeg het kalkoengehakt toe en bak het rul.
- 6Voeg de geraspte wortel, het fijngesneden courgettevruchtvlees en de doperwtjes toe. Bak een paar minuten mee.
- 7Roer de tomatenpuree en oregano erdoor. Voeg een scheutje water of zeer laag zout bouillon toe om het mengsel smeuïg te maken. Laat het geheel kort pruttelen.
- 8Vul de uitgeholde courgettebootjes met het gehakt-groentemengsel.
- 9Leg de gevulde courgettes in een ovenschaal. Voeg eventueel een klein laagje water toe aan de bodem van de schaal om uitdrogen te voorkomen.
- 10Bak de courgettebootjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de courgette gaar is en de vulling goed warm.
- 11Bestrooi de courgettebootjes na het bakken met verse peterselie en serveer.
Serveertip: Serveer de gevulde courgettebootjes met een kleine portie volkoren couscous of quinoa voor een complete maaltijd. Een schijfje citroen voor de volwassenen kan extra smaak geven.
Beoordelingen voor Gevulde courgettebootjes met kalkoengehakt
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



