Home » Recepten » Avondeten » Gevulde courgettebootjes met kalkoengehakt

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • 200 gram mager kalkoengehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 50 gram doperwtjes (diepvries)
  • 2 eetlepels tomatenpuree (zonder zout)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper naar smaak (optioneel, voor volwassenen)
  • Een scheutje water of zeer laag zout bouillon
0,0

Dit recept tovert courgettes om tot vrolijke bootjes, gevuld met een heerlijke mix van kalkoengehakt en fijne groenten. Het is een slimme manier om je kindje extra groenten te laten eten, op een leuke en smakelijke manier. Een voedzaam gerecht zonder onnodige toevoegingen!
Deze maaltijd is perfect voor avondeten en zit boordevol smaak, speciaal afgestemd op jonge smaakpapillen. Je bereidt een complete en evenwichtige maaltijd waar je kindje van zal smullen.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2-3
  • Leeftijd: vanaf 12 maanden
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    Was de courgettes en snijd ze in de lengte doormidden. Hol ze voorzichtig uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees.
  • 3
    Hak het bewaarde vruchtvlees van de courgette, de ui en de knoflook fijn. Rasp de wortel.
  • 4
    Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de fijngesneden ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • 5
    Voeg het kalkoengehakt toe en bak het rul.
  • 6
    Voeg de geraspte wortel, het fijngesneden courgettevruchtvlees en de doperwtjes toe. Bak een paar minuten mee.
  • 7
    Roer de tomatenpuree en oregano erdoor. Voeg een scheutje water of zeer laag zout bouillon toe om het mengsel smeuïg te maken. Laat het geheel kort pruttelen.
  • 8
    Vul de uitgeholde courgettebootjes met het gehakt-groentemengsel.
  • 9
    Leg de gevulde courgettes in een ovenschaal. Voeg eventueel een klein laagje water toe aan de bodem van de schaal om uitdrogen te voorkomen.
  • 10
    Bak de courgettebootjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de courgette gaar is en de vulling goed warm.
  • 11
    Bestrooi de courgettebootjes na het bakken met verse peterselie en serveer.

Serveertip: Serveer de gevulde courgettebootjes met een kleine portie volkoren couscous of quinoa voor een complete maaltijd. Een schijfje citroen voor de volwassenen kan extra smaak geven.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Gevulde courgettebootjes met kalkoengehakt

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten