
Ingrediënten
Deze gezonde gierst- en groenteburgers zijn een fantastische manier om je kleintje te laten genieten van een voedzame maaltijd. Ze zitten boordevol groenten en de milde smaak van gierst, perfect voor kleine eters. Je bereidt ze makkelijk en snel, en ze zijn heerlijk als avondeten of lunch. Een smakelijke en gezonde optie zonder toegevoegde suiker of overtollig zout.
Bereiding
- 1Spoel de gierst goed af onder koud water. Doe de gierst met het water in een pan, breng aan de kook en laat het dan 15-20 minuten zachtjes sudderen met de deksel erop, totdat al het water is opgenomen en de gierst gaar is. Roer los met een vork en laat afkoelen.
- 2Rasp de wortel en courgette fijn. Knijp overtollig vocht uit de geraspte courgette. Snipper de ui heel fijn.
- 3Meng in een grote kom de afgekoelde gierst met de geraspte wortel, courgette, gesnipperde ui en de ontdooide doperwtjes.
- 4Voeg het licht geklopte ei, het paneermeel (of havermoutmeel), oregano en een snufje zwarte peper toe aan het groentemengsel. Meng alles goed door elkaar.
- 5Vorm met vochtige handen ongeveer 8-10 kleine burgers van het mengsel.
- 6Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers in ongeveer 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Je kunt ze ook in de oven bakken op 180°C voor ongeveer 20 minuten, halverwege omgedraaid, voor een minder vette optie.
- 7Laat de burgers heel even rusten op een stuk keukenpapier om overtollig vet op te nemen voordat je ze serveert.
Serveertip: Serveer met een beetje zelfgemaakte appelmoes of een simpele yoghurtdip met munt voor een frisse toets. Voor de wat oudere kinderen kun je er ook een volkoren broodje en wat reepjes komkommer bij doen.
Beoordelingen voor Gierst- en groenteburgers
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



