
Ingrediënten
Deze vrolijk groene spread zit boordevol groenten en is supergezond voor jouw kindje. Je kunt hem perfect gebruiken op een volkoren boterham, als dip voor lekkere groentesticks of als extraatje bij een maaltijd. Het is smaakvol, voedzaam en helemaal zonder toegevoegde suiker of zout, zodat je kindje puur kan genieten van de natuurlijke smaken.
Bereiding
- 1Ontdooi de diepvries doperwtjes door ze in een zeef te doen en er kort heet water over te gieten, of kook ze 2 minuten in kokend water. Laat ze goed uitlekken.
- 2Was de verse spinazie grondig en laat deze goed uitlekken. Je hoeft de spinazie niet te koken, de blender doet het werk.
- 3Pel de knoflook (indien gebruikt) en hak deze grof.
- 4Doe de ontdooide doperwtjes, spinazie, knoflook (indien gebruikt), olijfolie en citroensap in een keukenmachine of blender.
- 5Mix het geheel tot een gladde en egale spread. Als de spread te dik is, voeg dan beetje bij beetje een klein scheutje water toe tot de gewenste consistentie is bereikt.
- 6Voeg als laatste de muntblaadjes toe (indien gebruikt) en mix nog heel kort mee voor een frisse smaak.
- 7Schep de groene spread in een kom en serveer direct, of bewaar deze afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.
Serveertip: Serveertip: Heerlijk met reepjes komkommer, wortel of paprika. Ook lekker op volkoren crackers of als vrolijke aanvulling bij een gekookt eitje.
Beoordelingen voor Groene erwten-spinazie spread
Frisse groene verrassing
De doperwten en verse spinazie worden in een handomdraai een prachtige, heldergroene spread. De olijfolie en het citroensap geven het net de juiste pit, en dan die munt… ongelooflijk fris! Ideaal als dip, of lekker op een broodje. Mijn kinderen vroegen er zelfs om! En het is zo klaar. Wie had gedacht dat groenten zo verrassend lekker konden zijn?



