
Ingrediënten
Met dit recept tover je in een handomdraai een kleurrijke en voedzame maaltijd op tafel. Je kleintje geniet van een omelet vol met verse groenten en een vleugje kruiden, zonder onnodige toevoegingen. Perfect als gezonde lunch of licht avondeten.
Bereiding
- 1Snijd alle groenten (rode paprika, courgette, champignon) fijn en hak de spinazie.
- 2Klop de eieren los in een kom. Voeg de fijn gehakte bieslook en peterselie toe aan de eieren en roer goed door.
- 3Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan (ongeveer 20 cm diameter) op middelhoog vuur.
- 4Voeg de gesneden paprika, courgette en champignon toe aan de pan en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
- 5Voeg de gehakte spinazie toe en bak kort mee tot deze geslonken is, dit duurt ongeveer 1 minuut.
- 6Giet het geklopte eiermengsel gelijkmatig over de groenten in de pan. Verdeel de groenten eventueel nog wat.
- 7Laat de omelet stollen op middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten, of tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold.
- 8Vouw de omelet voorzichtig dubbel of keer hem om en bak nog 1 minuut, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
- 9Schuif de omelet op een bord, laat iets afkoelen en snijd in de gewenste stukjes voor je kindje.
Serveertip: Snijd de omelet in leuke vormpjes of handzame reepjes. Serveer eventueel met een stukje volkorenbrood of een schijfje komkommer.
Beoordelingen voor Groente omelet met vrolijke kruiden
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



