Home » Recepten » Tussendoortjes » Groentesticks met hummus dip

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (ca. 200 g uitlekgewicht)
  • 2 el tahini (sesampasta)
  • 1 el vers citroensap
  • 1 tl olijfolie extra vierge
  • Snufje knoflookpoeder (optioneel)
  • 2-4 el water (voor de juiste consistentie)
  • 1 middelgrote wortel
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 paprika (rood of geel)
0,0

Deze kleurrijke groentesticks met zelfgemaakte hummus zijn een heerlijk en gezond tussendoortje voor kinderen.
De knapperige groenten in combinatie met de zachte, romige hummus maken het eten van groenten extra leuk.
Het is een voedzaam gerechtje vol vitamines en vezels, perfect voor de kleine trek.
Bovendien is het eenvoudig te bereiden en ideaal om mee te nemen.

  • Tussendoortjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 0 minuten

Bereiding

  • 1
    Spoel de kikkererwten grondig af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 2
    Doe de uitgelekte kikkererwten, tahini, citroensap, olijfolie en een snufje knoflookpoeder (indien gebruikt) in een keukenmachine of blender.
  • 3
    Begin met blenden en voeg beetje bij beetje water toe totdat de hummus een gladde en romige consistentie heeft bereikt. Proef en pas eventueel aan.
  • 4
    Was alle groenten grondig.
  • 5
    Schil de wortel en snijd deze, de komkommer en de paprika in kindvriendelijke sticks. Zorg dat de sticks niet te groot zijn voor kleine handjes.
  • 6
    Serveer de zelfgemaakte hummus in een klein kommetje of op een bordje, omringd door de kleurrijke groentesticks.

Serveertip: Presenteer de groentesticks in een glas met de hummus onderin voor een vrolijk effect. Variëer met verschillende kleuren groenten voor een 'regenboog' snack.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Groentesticks met hummus dip

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten