
Ingrediënten
Deze kleurrijke groentesticks met zelfgemaakte hummus zijn een heerlijk en gezond tussendoortje voor kinderen.
De knapperige groenten in combinatie met de zachte, romige hummus maken het eten van groenten extra leuk.
Het is een voedzaam gerechtje vol vitamines en vezels, perfect voor de kleine trek.
Bovendien is het eenvoudig te bereiden en ideaal om mee te nemen.
Bereiding
- 1Spoel de kikkererwten grondig af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
- 2Doe de uitgelekte kikkererwten, tahini, citroensap, olijfolie en een snufje knoflookpoeder (indien gebruikt) in een keukenmachine of blender.
- 3Begin met blenden en voeg beetje bij beetje water toe totdat de hummus een gladde en romige consistentie heeft bereikt. Proef en pas eventueel aan.
- 4Was alle groenten grondig.
- 5Schil de wortel en snijd deze, de komkommer en de paprika in kindvriendelijke sticks. Zorg dat de sticks niet te groot zijn voor kleine handjes.
- 6Serveer de zelfgemaakte hummus in een klein kommetje of op een bordje, omringd door de kleurrijke groentesticks.
Serveertip: Presenteer de groentesticks in een glas met de hummus onderin voor een vrolijk effect. Variëer met verschillende kleuren groenten voor een 'regenboog' snack.
Beoordelingen voor Groentesticks met hummus dip
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



