Home » Recepten » Ontbijt » Hartige havermoutpap met pompoen en spinazie

Ingrediënten

  • 75 gram havermout (fijne vlokken voor baby's, anders grovere)
  • 300 ml water of ongezoete plantaardige melk (bijv. amandel- of havermelk)
  • 150 gram pompoen (bijv. flespompoen), geschild en in blokjes
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 theelepel olijfolie
  • Snufje knoflookpoeder (optioneel)
  • Snufje kurkuma (optioneel)
0,0

Dit is een verrassend voedzaam en smaakvol ontbijt dat je kindje kennis laat laten maken met hartige smaken in de ochtend. Je maakt deze pap vol groenten, perfect om de dag goed te beginnen. Het is een heerlijke afwisseling van de zoete ontbijtjes die je misschien al kent!

  • Ontbijt
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 7 minuten

Bereiding

  • 1
    Stoom of kook de pompoenblokjes in ongeveer 15-20 minuten gaar, totdat ze zacht zijn. Pureer de gare pompoen vervolgens glad met een staafmixer of vork.
  • 2
    Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en roerbak de verse spinazie totdat deze geslonken is. Knijp eventueel overtollig vocht eruit.
  • 3
    Doe de havermout en het water of de plantaardige melk in een steelpan. Breng aan de kook en laat op laag vuur zachtjes doorkoken, terwijl je regelmatig roert, gedurende 5-7 minuten, of totdat de havermout de gewenste consistentie heeft.
  • 4
    Voeg de gepureerde pompoen, de geslonken spinazie, het knoflookpoeder en de kurkuma toe aan de havermoutpap. Roer alles goed door elkaar totdat het een egale, kleurrijke pap is.
  • 5
    Laat de pap iets afkoelen voordat je het aan je kindje serveert. Controleer altijd de temperatuur.

Serveertip: Garneer eventueel met wat pompoenpitten (voor oudere kinderen) of een klein scheutje olijfolie voor extra smaak.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Hartige havermoutpap met pompoen en spinazie

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten