
Ingrediënten
Zin in een lekker en voedzaam tussendoortje voor je kind? Deze hartige havermoutreepjes zijn perfect! Boordevol vezels en verstopt met frisse groenten, zijn ze een gezonde traktatie voor elk moment van de dag. Makkelijk te maken en ideaal om mee te nemen voor onderweg.
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een vierkante ovenschaal (ca. 20x20 cm) met bakpapier.
- 2Rasp de wortel en courgette fijn. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de geraspte courgette met een schone theedoek.
- 3Doe de havermout, geraspte wortel, geraspte courgette, eieren, water of bouillon, olijfolie en Italiaanse kruiden in een grote kom.
- 4Voeg een snufje knoflookpoeder, zwarte peper en eventueel een héél klein snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar.
- 5Schep het havermoutmengsel in de beklede ovenschaal en druk het met de achterkant van een lepel stevig en gelijkmatig aan.
- 6Bak de havermoutreepjes 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze stevig zijn en licht goudbruin kleuren.
- 7Haal de schaal uit de oven en laat de reepjes minimaal 10 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en in gewenste formaten snijdt.
Serveertip: Serveer lauwwarm of koud. Lekker met een schijfje komkommer of een dip van pure yoghurt.
Beoordelingen voor Hartige havermoutreepjes met wortel en courgette
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



