Home » Recepten » Lunch » Hartige wentelteefjes met regenbooggroenten

Ingrediënten

  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 2 eieren
  • 50 ml melk (bijvoorbeeld amandelmelk of koemelk)
  • 1 kleine wortel, fijn geraspt
  • 1/2 kleine courgette, fijn geraspt en goed uitgeknepen
  • Snufje gedroogde oregano (of verse peterselie/bieslook, fijngehakt)
  • Beetje olijfolie of zonnebloemolie om in te bakken
  • Voor de dip: 100 gram naturel yoghurt (zonder suiker)
  • Voor de dip: Klein handje verse bieslook, fijngehakt (optioneel)
0,0

Verras je kleintje met deze leuke en voedzame variant op de klassieke wentelteefjes. Je maakt ze met geraspte wortel en courgette, wat zorgt voor extra vitamines en een vrolijke kleur. Ideaal voor de lunch of een stevig ontbijt.

  • Lunch
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: Vanaf 9 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten

Bereiding

  • 1
    Rasp de wortel en de halve courgette fijn. Knijp de geraspte courgette goed uit om overtollig vocht te verwijderen.
  • 2
    Klop in een diep bord de eieren los met de melk. Voeg de geraspte wortel, uitgeknepen courgette en oregano toe. Meng goed door elkaar.
  • 3
    Verwarm een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur.
  • 4
    Haal één sneetje brood per keer door het eimengsel, zorg dat beide kanten goed bedekt zijn.
  • 5
    Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 2-3 minuten per kant.
  • 6
    Herhaal dit proces met de overige sneetjes brood.
  • 7
    Meng voor de dip de naturel yoghurt met de fijngehakte bieslook.
  • 8
    Snijd de wentelteefjes in kindvriendelijke stukken en serveer direct met de frisse yoghurtdip.

Serveertip: Snijd de wentelteefjes in kleine reepjes of leuke vormen met een koekjessteker en serveer met een frisse yoghurtdip met een snufje bieslook.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Hartige wentelteefjes met regenbooggroenten

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten