Home » Recepten » Ontbijt » Havermout-appel-bessen crumble

Ingrediënten

  • 2 grote appels (bijv. Elstar of Jonagold), geschild, klokhuis verwijderd en in kleine blokjes
  • 150 gram gemengde bessen (vers of diepvries, bijv. aardbeien, frambozen, bosbessen)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 150 gram havermout (grof)
  • 3 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • Optioneel: 1-2 eetlepels appelsap of water
0,0

Deze heerlijke crumble is perfect als een warm en voedzaam ontbijt of een gezond toetje. Je maakt een fruitige basis van zachte appels en sappige bessen, afgetopt met een knapperige laag van havermout. Het is een smakelijke manier om je kind fruit en vezels te laten eten, zonder toegevoegde suikers.

  • Ontbijt, Toetjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 3 - 4
  • Leeftijd: Vanaf 12 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een kleine ovenschaal (ongeveer 20x15 cm) licht in.
  • 2
    Meng in een kom de appelblokjes met de bessen en de helft van de kaneel (een halve theelepel). Voeg optioneel 1-2 eetlepels appelsap of water toe als het fruit weinig vocht bevat.
  • 3
    Verdeel het fruitmengsel gelijkmatig over de bodem van de ingevette ovenschaal.
  • 4
    Meng in een andere kom de havermout met de resterende halve theelepel kaneel en de gesmolten kokosolie. Roer goed totdat alle havermout bevochtigd is en kruimelig wordt.
  • 5
    Verdeel het havermoutmengsel gelijkmatig over het fruit in de ovenschaal.
  • 6
    Bak de crumble 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de havermout goudbruin en knapperig is en het fruit zacht borrelt.
  • 7
    Laat de crumble een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert.

Serveertip: Serveer lauwwarm. Voor extra smaak kun je er een lepeltje ongezoete plantaardige yoghurt of een snufje kaneel over strooien.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Havermout-appel-bessen crumble

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten