
Ingrediënten
Een heerlijk en voedzaam tussendoortje voor kleine smulpapen. Deze muffins zitten boordevol fruit en groenten, verstopt in een zachte havermoutbasis.
Perfect voor ontbijt, lunchbox of als gezonde snack.
Makkelijk te bereiden en geliefd bij jong en oud.
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats papieren muffinvormpjes in een muffinbakplaat of vet de holtes licht in.
- 2Meng in een grote kom de fijne havermout, volkoren tarwemeel, bakpoeder, kaneelpoeder en een snufje zout goed door elkaar.
- 3Klop in een andere kom het ei los en voeg de melk, plantaardige olie en ahornsiroop (indien gebruikt) toe. Meng dit goed.
- 4Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en roer kort tot alles net gemengd is. Roer niet te lang, een paar klontjes zijn prima.
- 5Spatel voorzichtig de geraspte appel en geraspte wortel door het beslag.
- 6Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 muffinvormpjes.
- 7Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Een prikker moet er schoon uitkomen.
- 8Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de bakplaat voordat je ze op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
Serveertip: Serveer de muffins lauwwarm of koud. Lekker met een beetje (plantaardige) yoghurt of wat vers fruit ernaast. Je kunt ze ook invriezen voor later!
Beoordelingen voor Havermout muffins met appel en wortel
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



