Home » Recepten » Tussendoortjes » Havermout wafels met bosvruchten

Ingrediënten

  • 150 gram fijne havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 200 ml melk (plantaardig mag ook)
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje kaneel (optioneel)
  • 100 gram diepvries bosvruchten (of vers)
  • Kokosolie of boter, om het wafelijzer in te vetten
0,0

Deze heerlijke wafels zijn een voedzaam begin van de dag of een perfect tussendoortje. Ze zijn zacht van binnen, licht krokant van buiten en zitten boordevol fruit. Je maakt ze makkelijk en snel, en ze zijn een hit bij jong en oud.

  • Ontbijt, Tussendoortjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 4
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten

Bereiding

  • 1
    Pureer de banaan in een kom met een vork.
  • 2
    Voeg de havermout, melk, ei, bakpoeder en kaneel toe aan de kom. Meng goed tot een glad beslag. Laat het beslag 5 minuten staan zodat de havermout kan wellen.
  • 3
    Verwarm het wafelijzer voor en vet het licht in met kokosolie of boter.
  • 4
    Schep met een lepel wat beslag in het hete wafelijzer. Verdeel de bosvruchten over het beslag.
  • 5
    Sluit het wafelijzer en bak de wafels goudbruin en gaar (meestal 3-5 minuten, afhankelijk van het wafelijzer).
  • 6
    Haal de wafels voorzichtig uit het wafelijzer en herhaal de stappen met de rest van het beslag.

Serveertip: Serveer de wafels warm, eventueel met een extra schepje bosvruchten en een klein beetje yoghurt voor de oudere kinderen.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Havermout wafels met bosvruchten

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten