Home » Recepten » Avondeten » Kabeljauw-aardappel gratin met spinazie en dille

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauwfilet (vers of diepvries, ontdooid)
  • 400 gram aardappels, kruimig
  • 200 gram verse spinazie
  • 200 ml ongezoete plantaardige melk (bijv. rijst- of havermelk)
  • 1 eetlepel bloem (tarwe of spelt)
  • 1 theelepel verse dille, fijngehakt
  • 1 theelepel olijfolie
  • Snufje nootmuskaat
  • Scheutje citroensap (optioneel, voor de vis)
0,0

Dit is een heerlijke en voedzame ovenschotel, perfect voor het avondeten. De zachte kabeljauw is verstopt onder een laagje romige aardappelpuree, gecombineerd met verse spinazie en een vleugje dille. Een complete maaltijd waar je kindje zeker van zal smullen.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Gemiddeld
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een pan met water gaar (ongeveer 15-20 minuten).
  • 3
    Dep de kabeljauwfilet droog en snijd in grove stukken. Bestrooi eventueel met een snufje citroensap.
  • 4
    Was de spinazie goed. Verhit een halve theelepel olijfolie in een pan en voeg de spinazie toe. Roerbak kort totdat de spinazie geslonken is. Knijp overtollig vocht eruit en hak de spinazie eventueel grover.
  • 5
    Giet de aardappels af en stamp ze fijn tot een puree. Roer de helft van de plantaardige melk en een snufje nootmuskaat erdoor.
  • 6
    Maak een lichte bechamelsaus: Smelt de overige halve theelepel olijfolie in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer een minuutje. Voeg geleidelijk de rest van de plantaardige melk toe terwijl je constant roert om klontjes te voorkomen, totdat een licht gebonden saus ontstaat.
  • 7
    Roer de gehakte dille door de bechamelsaus.
  • 8
    Vet een kleine ovenschaal in. Verdeel de geslonken spinazie over de bodem.
  • 9
    Leg de stukken kabeljauw op de spinazie.
  • 10
    Verdeel de dille-saus over de vis.
  • 11
    Schep de aardappelpuree eroverheen en strijk glad.
  • 12
    Bak de gratin 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de aardappelpuree licht goudbruin is en de vis gaar is.
  • 13
    Laat de gratin een paar minuten afkoelen voor het serveren.

Serveertip: Serveer met wat extra verse dille erbovenop voor een frisse touch.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Kabeljauw-aardappel gratin met spinazie en dille

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten