
Ingrediënten
Dit is een heerlijke en voedzame ovenschotel, perfect voor het avondeten. De zachte kabeljauw is verstopt onder een laagje romige aardappelpuree, gecombineerd met verse spinazie en een vleugje dille. Een complete maaltijd waar je kindje zeker van zal smullen.
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een pan met water gaar (ongeveer 15-20 minuten).
- 3Dep de kabeljauwfilet droog en snijd in grove stukken. Bestrooi eventueel met een snufje citroensap.
- 4Was de spinazie goed. Verhit een halve theelepel olijfolie in een pan en voeg de spinazie toe. Roerbak kort totdat de spinazie geslonken is. Knijp overtollig vocht eruit en hak de spinazie eventueel grover.
- 5Giet de aardappels af en stamp ze fijn tot een puree. Roer de helft van de plantaardige melk en een snufje nootmuskaat erdoor.
- 6Maak een lichte bechamelsaus: Smelt de overige halve theelepel olijfolie in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer een minuutje. Voeg geleidelijk de rest van de plantaardige melk toe terwijl je constant roert om klontjes te voorkomen, totdat een licht gebonden saus ontstaat.
- 7Roer de gehakte dille door de bechamelsaus.
- 8Vet een kleine ovenschaal in. Verdeel de geslonken spinazie over de bodem.
- 9Leg de stukken kabeljauw op de spinazie.
- 10Verdeel de dille-saus over de vis.
- 11Schep de aardappelpuree eroverheen en strijk glad.
- 12Bak de gratin 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de aardappelpuree licht goudbruin is en de vis gaar is.
- 13Laat de gratin een paar minuten afkoelen voor het serveren.
Serveertip: Serveer met wat extra verse dille erbovenop voor een frisse touch.
Beoordelingen voor Kabeljauw-aardappel gratin met spinazie en dille
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



