Home » Recepten » Avondeten » Kabeljauw in papillot met regenbooggroenten

Ingrediënten

  • Kabeljauwfilet, 2 stuks (ongeveer 120-150 gram per stuk)
  • Broccoli, 100 gram (in kleine roosjes)
  • Wortel, 1 middelgroot (julienne gesneden of in dunne plakjes)
  • Courgette, 0.5 (in dunne plakjes of halve maantjes)
  • Cherrytomaatjes, 6-8 stuks (gehalveerd)
  • Verse peterselie, 1 eetlepel (fijngehakt)
  • Citroensap, 1 theelepel
  • Olijfolie, 2 theelepels
  • Zwarte peper, snufje (optioneel, voor oudere kinderen)
  • Bakpapier, 2 vellen
0,0

Dit is een heerlijk en gemakkelijk gerecht waarbij vis en een verscheidenheid aan groenten samen garen in de oven. Door deze stoommethode blijven alle voedingsstoffen en smaken optimaal behouden, en als bonus heb je na het eten bijna geen afwas! Je kind zal de vrolijke, kleurrijke groenten op zijn bord zeker waarderen.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2
  • Leeftijd: vanaf 12 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    Snijd de broccoli in kleine roosjes, de wortel julienne of in dunne plakjes, de courgette in halve maantjes en halveer de cherrytomaatjes.
  • 3
    Leg twee ruime vellen bakpapier klaar op een aanrecht.
  • 4
    Verdeel de helft van de groenten (broccoli, wortel, courgette, cherrytomaatjes) over het midden van elk vel bakpapier.
  • 5
    Plaats een kabeljauwfilet bovenop de groenten.
  • 6
    Besprenkel elke visfilet met een halve theelepel citroensap en een theelepel olijfolie.
  • 7
    Strooi de fijngehakte peterselie over de vis en groenten. Voeg eventueel een snufje zwarte peper toe voor wat extra smaak.
  • 8
    Vouw het bakpapier dicht tot een pakketje. Begin met de lange zijden over elkaar te vouwen en rol de uiteinden goed op zodat er geen stoom kan ontsnappen. Zorg dat het pakketje goed afgesloten is.
  • 9
    Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 18-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. De vis is gaar als deze gemakkelijk uit elkaar valt.
  • 10
    Haal de pakketjes voorzichtig uit de oven en serveer ze direct in het bakpapier, of haal de inhoud eruit en leg deze op een bord.

Serveertip: Lekker met een kleine portie zilvervliesrijst of quinoa erbij om het gerecht compleet te maken.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Kabeljauw in papillot met regenbooggroenten

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten