
Ingrediënten
Dit is een heerlijk en gemakkelijk gerecht waarbij vis en een verscheidenheid aan groenten samen garen in de oven. Door deze stoommethode blijven alle voedingsstoffen en smaken optimaal behouden, en als bonus heb je na het eten bijna geen afwas! Je kind zal de vrolijke, kleurrijke groenten op zijn bord zeker waarderen.
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Snijd de broccoli in kleine roosjes, de wortel julienne of in dunne plakjes, de courgette in halve maantjes en halveer de cherrytomaatjes.
- 3Leg twee ruime vellen bakpapier klaar op een aanrecht.
- 4Verdeel de helft van de groenten (broccoli, wortel, courgette, cherrytomaatjes) over het midden van elk vel bakpapier.
- 5Plaats een kabeljauwfilet bovenop de groenten.
- 6Besprenkel elke visfilet met een halve theelepel citroensap en een theelepel olijfolie.
- 7Strooi de fijngehakte peterselie over de vis en groenten. Voeg eventueel een snufje zwarte peper toe voor wat extra smaak.
- 8Vouw het bakpapier dicht tot een pakketje. Begin met de lange zijden over elkaar te vouwen en rol de uiteinden goed op zodat er geen stoom kan ontsnappen. Zorg dat het pakketje goed afgesloten is.
- 9Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 18-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. De vis is gaar als deze gemakkelijk uit elkaar valt.
- 10Haal de pakketjes voorzichtig uit de oven en serveer ze direct in het bakpapier, of haal de inhoud eruit en leg deze op een bord.
Serveertip: Lekker met een kleine portie zilvervliesrijst of quinoa erbij om het gerecht compleet te maken.
Beoordelingen voor Kabeljauw in papillot met regenbooggroenten
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



