
Ingrediënten
Een kindvriendelijk en gezond gerecht dat zeker in de smaak valt! Je maakt knapperige kabeljauwvingers uit de oven, geserveerd met smaakvolle zoete aardappelfrietjes. De doperwtenpuree zorgt voor een frisse, zachte dip. Dit is een heerlijke maaltijd vol goede voedingsstoffen, perfect voor kleine eters.
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- 2Schil de zoete aardappel en snijd deze in gelijke frietjes. Meng de frietjes met 1 eetlepel olijfolie en een snufje peper op de bakplaat. Rooster ze 20-25 minuten in de oven, halverwege omdraaien.
- 3Dep de kabeljauwfilet droog en snijd deze in gelijke 'vingers' (ongeveer 1-2 cm breed en 5-6 cm lang).
- 4Zet drie diepe borden klaar: één met volkoren bloem, één met geklopt ei en één met volkoren paneermeel (eventueel gemengd met een snufje knoflookpoeder).
- 5Haal elke kabeljauwvinger eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Zorg dat ze goed bedekt zijn.
- 6Leg de gepaneerde kabeljauwvingers op de bakplaat bij de zoete aardappelfrietjes (of op een aparte bakplaat als er niet genoeg ruimte is). Besprenkel licht met de overige eetlepel olijfolie.
- 7Bak de kabeljauwvingers 12-15 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Draai ze halverwege om.
- 8Breng intussen de doperwten aan de kook in een kleine pan met een klein laagje water. Kook ze 3-5 minuten tot ze gaar zijn. Giet af.
- 9Pureer de doperwten met een staafmixer of vork. Voeg de fijngehakte verse munt en een theelepel olijfolie toe. Roer goed door. Proef en voeg eventueel een klein snufje peper toe.
- 10Serveer de knapperige kabeljauwvingers en zoete aardappelfrietjes met de doperwtenpuree als dip.
Serveertip: Serveer met een schijfje citroen voor een frisse toets, of extra doperwtenpuree om te dippen.
Beoordelingen voor Kabeljauwvingers uit de oven met zoete aardappelfrietjes en doperwtenpuree
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



