
Ingrediënten
Een heerlijk en voedzaam avondeten voor je kleintje! Deze zachte kalkoen gehaktballetjes zijn perfect te combineren met de zoete en romige pompoenpuree. Jij zult merken dat dit gerecht vol zit met belangrijke voedingsstoffen, zonder onnodige toevoegingen.
Bereiding
- 1Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 cm. Stoom of kook de pompoen tot deze heel zacht is (circa 10-15 minuten).
- 2Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- 3Verhit 1/2 eetlepel olijfolie in een kleine pan en fruit de ui en knoflook zachtjes voor 2-3 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- 4Doe het kalkoengehakt in een kom. Voeg de gefruite ui en knoflook, de oregano, peterselie en optioneel de havermout toe. Kneed alles goed door elkaar.
- 5Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel (ongeveer 2-3 cm doorsnee). Je kunt er ongeveer 12-15 maken.
- 6Verhit de resterende 1/2 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in ongeveer 8-10 minuten. Draai ze regelmatig om.
- 7Giet de gare pompoen af (indien gekookt) en doe deze in een kom. Voeg de plantaardige melk toe en pureer met een staafmixer of vork tot een gladde puree.
- 8Serveer de kalkoen gehaktballetjes met de pompoenpuree. Garneer eventueel met wat verse peterselie.
Serveertip: Serveer de gehaktballetjes en puree apart of gemengd, afhankelijk van de voorkeur van je kindje. Voeg eventueel wat gestoomde groene boontjes toe voor extra groenten.
Beoordelingen voor Kalkoen gehaktballetjes met pompoenpuree
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



