
Ingrediënten
Deze heerlijke kerstballetjes, gemaakt van mals kalkoengehakt en zoete aardappel, zijn perfect voor een feestelijk moment. Je bereidt ze eenvoudig en zonder toegevoegde suikers of zout. Een smakelijk en voedzaam gerecht waar je kleintje zeker van zal smullen.
Bereiding
- 1Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Kook of stoom de zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten. Giet af en pureer fijn. Laat iets afkoelen.
- 2Meng in een kom het kalkoengehakt met de gepureerde zoete aardappel, fijne havermout, het ei, de fijngehakte peterselie en de milde paprikapoeder. Kneed alles goed door elkaar tot een samenhangend geheel.
- 3Vorm van het mengsel kleine balletjes (ongeveer de grootte van een walnoot). Dit zijn jouw kerstballetjes!
- 4Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de balletjes rondom goudbruin en gaar in ongeveer 10-12 minuten. Je kunt ze ook in de oven bakken op 180°C voor 15-20 minuten.
- 5Maak ondertussen de cranberrycompote: doe de cranberries, het water en eventueel het sinaasappelsap en kaneel in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat op laag vuur zachtjes pruttelen tot de cranberries openbarsten en zacht worden (ongeveer 5-7 minuten). Roer af en toe. Pureer de compote eventueel met een vork voor een gladdere consistentie.
- 6Serveer de warme kerstballetjes met een lepeltje van de huisgemaakte cranberrycompote.
Serveertip: Serveer de kerstballetjes met een schepje milde, suikervrije cranberrycompote en wat gestoomde groene groenten, zoals broccoliroosjes of sperziebonen.
Beoordelingen voor Kerstballetjes van kalkoen en zoete aardappel
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



