
Ingrediënten
Een feestelijke en gezonde ovenschotel die eruitziet als een kerstboom! Je maakt een smeuïge vulling van malse kip en verstopte groenten, en bedekt deze met een laagje zachte aardappelpuree. Perfect om de kleintjes te verrassen met een vrolijk kerstdiner, zonder onnodige toevoegingen.
Bereiding
- 1Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan met water gaar.
- 2Snijd ondertussen de kipfilet in zeer kleine blokjes. Snijd de broccoli en wortel heel fijn (of rasp de wortel).
- 3Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes gaar.
- 4Voeg de fijngesneden broccoli en wortel toe aan de pan en bak kort mee tot de groenten zacht zijn. Voeg een snufje tijm toe.
- 5Giet de aardappelen af, bewaar een scheutje kookvocht. Stamp de aardappelen fijn met de plantaardige melk en eventueel een snufje nootmuskaat tot een gladde puree. Gebruik indien nodig een beetje kookvocht om de puree smeuïg te maken.
- 6Verwarm de oven voor op 180°C.
- 7Schep de kip-groentevulling in het midden van een kleine ovenschaal en vorm dit tot een 'stam' van de kerstboom.
- 8Verdeel de aardappelpuree over de vulling en vorm dit met een lepel of spatel tot een kerstboom. Je kunt eventueel een spuitzak gebruiken voor een mooiere vorm.
- 9Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de aardappelpuree licht goudbruin is.
- 10Laat de ovenschotel iets afkoelen voor het serveren.
Serveertip: Versier de aardappelboom met kleine stukjes paprika (rood/geel) of wat verse dille als 'kerstballen' of 'slinger'.
Beoordelingen voor Kerstboom ovenschotel met kip en groenten
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



