Home » Recepten » Avondeten » Kerstboom rijstschotel met kip en paprika

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren rijst
  • 300 ml laag-zout kipbouillon
  • 150 gram verse spinazie (of 75 gram diepvries spinazie)
  • 200 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een snufje gedroogde oregano
  • Verse peterselie of dille (optioneel, voor garnering)
0,0

Deze vrolijke en gezonde maaltijd brengt de kerstsfeer op tafel! Je maakt een heerlijke groene rijstschotel in de vorm van een kerstboom, versierd met rode paprikasterren en malse kip. Het is een feestje om te zien en een genot om te eten, perfect voor de kleintjes tijdens de feestdagen.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2
  • Leeftijd: vanaf 10 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Kook de volkoren rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de kipbouillon. Voeg de spinazie toe in de laatste 5 minuten van de kooktijd, zodat deze mee kan slinken en de rijst groen kleurt. Roer goed door.
  • 2
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • 3
    Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • 4
    Voeg de kipblokjes toe en bak ze gaar. Breng op smaak met een snufje oregano.
  • 5
    Snijd de rode paprika in kleine sterretjes met behulp van een vormpje of snijd kleine blokjes.
  • 6
    Als de rijst gaar is en de spinazie geslonken, meng je de kipblokjes door de groene rijst.
  • 7
    Vorm de rijst op een plat bord tot een kerstboom. Je kunt hiervoor een lepel gebruiken en de punt van de boom maken.
  • 8
    Garneer de kerstboom van rijst met de rode paprikasterren. Indien gewenst, bestrooi met verse peterselie of dille voor extra kleur.

Serveertip: Serveer met een klein schaaltje extra gestoomde groenten naast de kerstboom voor een complete maaltijd.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Kerstboom rijstschotel met kip en paprika

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten