
Ingrediënten
Je maakt heerlijke, gezonde ‘cadeautjes’ van dunne eierpannenkoekjes gevuld met een smaakvolle mix van fijne kip en diverse kleurrijke groenten. Deze kleine pakketjes zijn niet alleen leuk om te zien, maar ook boordevol voedingsstoffen voor je kindje. Perfect voor een feestelijk momentje aan tafel!
Bereiding
- 1Snipper de ui en rasp de wortel heel fijn. Hak de spinazie fijn.
- 2Verhit een halve theelepel olijfolie in een koekenpan. Fruit de fijngesnipperde ui glazig.
- 3Voeg de fijngemalen kipfilet toe en bak deze rul.
- 4Voeg de geraspte wortel, doperwtjes en fijngehakte spinazie toe. Bak mee tot de groenten zacht zijn en de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peterselie en eventueel een mespuntje knoflookpoeder. Haal van het vuur en zet opzij.
- 5Klop de eieren los in een kom.
- 6Verhit de andere halve theelepel olijfolie in een kleine koekenpan (ca. 18-20 cm doorsnee) op middelhoog vuur. Giet een kwart van het eimengsel in de pan en laat uitlopen tot een dunne omelet. Bak tot de bovenkant gestold is. Herhaal dit 3 keer, zodat je 4 dunne omeletten krijgt.
- 7Leg elke omelet op een snijplank. Schep in het midden van elke omelet een kwart van het kip-groentemengsel.
- 8Vouw de zijkanten van de omelet over de vulling, zodat een vierkant pakketje ontstaat, zoals een cadeautje. Je kunt eventueel nog een klein takje peterselie gebruiken om als 'lintje' te dienen.
- 9Serveer direct.
Serveertip: Serveer met wat gestoomde bloemkoolroosjes of extra doperwtjes voor een complete maaltijd.
Beoordelingen voor Kerstcadeautjes van kip en groenten
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



