
Ingrediënten
Tover de maaltijd om in een feestje met deze vrolijke kerststerren! Je maakt ze met zoete aardappel en sappige zalm, aangevuld met kleurrijke groenten. Dit gerecht is niet alleen superlekker, maar ziet er ook nog eens hartstikke feestelijk uit. Perfect voor een speciale gelegenheid!
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- 2Schil de zoete aardappels, snijd ze in gelijke blokjes en kook ze in ongeveer 15-20 minuten gaar.
- 3Snijd ondertussen de wortel in kleine blokjes. Stoom of kook de doperwten, wortelblokjes en bloemkoolroosjes in ongeveer 8-10 minuten gaar. Houd een klein deel van de bloemkoolroosjes apart voor de garnering.
- 4Kook of stoom de zalmfilet in ongeveer 8-10 minuten gaar. Pluk de zalm vervolgens in kleine stukjes en verwijder eventuele graatjes.
- 5Giet de gare zoete aardappels af en stamp ze fijn tot een gladde puree. Voeg indien nodig een scheutje kookvocht of bouillon toe voor de gewenste smeuïgheid.
- 6Meng de gepluisde zalm, de doperwten en de wortelblokjes door de zoete aardappelpuree. Voeg ook de fijngesneden dille toe, indien gebruikt, en roer alles goed door elkaar.
- 7Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid de zoete aardappel-zalmpuree gelijkmatig uit over het bakpapier, tot een dikte van ongeveer 1-1,5 cm.
- 8Gebruik een stervormige uitsteker om sterren uit de puree te steken. Leg de uitgestoken sterren voorzichtig op de bakplaat.
- 9Bak de kerststerren in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, tot ze licht goudbruin zijn en stevig aanvoelen.
- 10Haal de kerststerren uit de oven en serveer ze direct met de apart gehouden gestoomde bloemkoolroosjes.
Serveertip: Garneer de borden met een paar takjes verse dille en serveer de bloemkoolroosjes als 'sneeuwvlokjes' rondom de sterren voor een extra feestelijk effect.
Beoordelingen voor Kerststerren van zalm en zoete aardappel
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



