Home » Recepten » Avondeten » Kikkererwtenburgers met groenten

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (ca. 400g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 kleine wortel, geraspt
  • 0.5 kleine courgette, geraspt
  • 1 kleine ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst (optioneel)
  • 2 eetlepels bloem (of glutenvrij havermeel)
  • 1 eetlepel olijfolie (voor het mengsel)
  • Snufje komijnpoeder (optioneel)
  • Snufje zout en peper naar smaak (voor oudere kinderen)
  • Olijfolie om in te bakken
  • Voor de dip: Griekse yoghurt
  • Voor de dip: Paar druppels citroensap
4,0

Deze burgers, gemaakt van kikkererwten en fijne groenten, zijn perfect voor kleine handjes. Ze zijn heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen, boordevol vezels en eiwitten.
Een verrassend lekkere manier om meer peulvruchten in het dieet van je kind te integreren.
Serveertip: Serveer met een frisse yoghurtdip en wat reepjes komkommer of wortel.
Ze zijn ook lekker op een klein volkoren broodje.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 12 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Bereiding

  • 1
    Spoel de kikkererwten goed af onder koud water en laat ze uitlekken. Doe ze in een kom en prak ze grof met een vork of aardappelstamper. Het is niet erg als er nog wat hele stukjes in zitten.
  • 2
    Rasp de wortel en courgette fijn. Hak de ui en knoflook (indien gebruikt) heel fijn. Voeg de geraspte groenten, fijngehakte ui en knoflook toe aan de geprakte kikkererwten.
  • 3
    Voeg de bloem, 1 eetlepel olijfolie en eventueel komijnpoeder, zout en peper toe aan het mengsel. Kneed alles goed door elkaar tot een stevig, maar kneedbaar mengsel ontstaat.
  • 4
    Vorm van het mengsel 4 kleine burgers. Druk ze goed aan zodat ze stevig zijn en niet snel uit elkaar vallen tijdens het bakken.
  • 5
    Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kikkererwtenburgers ongeveer 4-5 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • 6
    Bereid de dip: meng Griekse yoghurt met een paar druppels citroensap.
  • 7
    Serveer de kikkererwtenburgers direct warm met de yoghurtdip en eventuele bijgerechten.

Serveertip: Serveer de kikkererwtenburgers warm met een simpele yoghurtdip, gemaakt van Griekse yoghurt en een paar druppels citroensap. Geef er wat wortel- of komkommerreepjes bij voor extra groenten. Ze zijn ook lekker op een klein volkoren broodje.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Kikkererwtenburgers met groenten

Goede veggie optie

3 november 2025

Deze kikkererwtenburgers zijn een fijne toevoeging aan het weekmenu. De geraspte wortel en courgette, met de kikkererwten, vormt een goede basis voor een burger. Het braden leverde een mooi gebakken buitenkant op. De yoghurtdip met citrusnoten balanceert de smaken goed. Een degelijke maaltijd.

Saar

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten