Home » Recepten » Avondeten » Kip-broccoliburgers

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 150 gram broccoli (ongeveer een halve stronk)
  • 1 ei
  • 3 eetlepels havermout (fijn gemalen of snelle havermout)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Scheutje olijfolie om in te bakken
5,0

Heerlijke en gezonde kipburgers, boordevol verborgen broccoli. Een slimme manier om groenten binnen te krijgen. Deze burgers zijn zacht van binnen en licht knapperig van buiten, perfect voor kleine handjes. Serveer ze met hun favoriete bijgerecht!

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 3 - 4
  • Leeftijd: vanaf 9 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten

Bereiding

  • 1
    Stoom of kook de broccoli gaar totdat deze zacht is. Laat goed uitlekken en prak fijn met een vork.
  • 2
    Doe het kipgehakt in een kom. Voeg de geprakte broccoli, het ei, de havermout en de oregano toe.
  • 3
    Meng alles goed door elkaar totdat het een samenhangend geheel is.
  • 4
    Vorm met vochtige handen kleine burgers van het mengsel. Je kunt er ongeveer 6-8 kleine burgers van maken.
  • 5
    Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • 6
    Bak de kip-broccoliburgers in ongeveer 5-7 minuten per kant goudbruin en gaar. Zorg ervoor dat de kip volledig gaar is.

Serveertip: Lekker met volkoren couscous en wat snoeptomaatjes, of met ovenfrietjes van zoete aardappel.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Kip-broccoliburgers

Lekker en simpel

28 augustus 2025

Zojuist gemaakt, heel lekker. Door de havermout blijven ze ook goed stevig!

Liora

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten