
Ingrediënten
Een heerlijk en voedzaam gerecht boordevol smaak en kleur! Je maakt zelf makkelijk kleine balletjes van kip en maïs, die zelfs de kleinste eters zullen waarderen. Geserveerd met volkoren rijst en knapperige broccoli, is dit een complete maaltijd waar iedereen van kan genieten.
Bereiding
- 1Kook de volkoren rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2Snijd de broccoli in kleine roosjes. Je kunt de stronk ook in kleine blokjes snijden.
- 3Meng in een kom het kippengehakt met de maïskorrels, paneermeel, ei, fijngehakte peterselie, knoflookpoeder en peper. Kneed goed door.
- 4Vorm van het mengsel kleine balletjes (ongeveer 2-3 cm doorsnee).
- 5Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip-maïsballetjes rondom goudbruin en gaar in ongeveer 8-10 minuten. Draai ze regelmatig om.
- 6Stoom de broccoliroosjes gaar in ongeveer 5-7 minuten (dit kan in een stoompan, met een stoommandje in een gewone pan of door de broccoli met een klein laagje water in een pan te koken tot het water verdampt is).
- 7Serveer de kip-maïsballetjes met de volkoren rijst en de gestoomde broccoli.
Serveertip: Je kunt een beetje mayonaise zonder toegevoegde suiker en zout serveren als dipsausje voor de balletjes, als je kind daarvan houdt.
Beoordelingen voor Kip-maïsballetjes met volkoren rijst en gestoomde broccoli
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



