
Ingrediënten
Deze malse kip-spinazie balletjes zijn een feest voor kleine mondjes! Je serveert ze met volkoren pasta en een huisgemaakte, milde tomatensaus, boordevol verborgen groenten.
Een complete en voedzame maaltijd waar je kindje zeker van zal smullen.
Het is een makkelijk recept en ideaal om je kleintje kennis te laten maken met verschillende smaken en texturen.
Bereiding
- 1Begin met de kip-spinazie balletjes. Snipper de ui en de knoflook heel fijn. Was de spinazie goed en hak deze fijn.
- 2Meng in een kom het kipgehakt met de fijngesnipperde ui, knoflook, gehakte spinazie, paneermeel en het ei. Voeg een snufje zwarte peper toe. Kneed alles goed door elkaar.
- 3Vorm kleine balletjes van het kipgehaktmengsel, ongeveer ter grootte van een walnoot.
- 4Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kip-spinazie balletjes rondom bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 8-10 minuten. Haal de balletjes uit de pan en zet apart.
- 5Bereid nu de milde tomatensaus. Voeg in dezelfde pan (indien nodig met een beetje extra olijfolie) de fijn geraspte courgette en wortel toe. Bak dit ongeveer 5 minuten zacht.
- 6Voeg de gepelde tomaten toe en prak ze fijn met een lepel. Breng de saus aan de kook en laat deze op laag vuur zachtjes sudderen terwijl de pasta kookt, ongeveer 10-15 minuten.
- 7Kook ondertussen de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 8Voeg de gebakken kip-spinazie balletjes de laatste 5 minuten toe aan de tomatensaus om ze goed op te warmen en de smaken te laten intrekken.
- 9Giet de pasta af en verdeel over de borden. Serveer de kip-spinazie balletjes en tomatensaus over de pasta.
Serveertip: Voeg voor oudere kinderen wat extra verse kruiden zoals oregano of basilicum toe aan de saus. Snijd de balletjes en pasta in kleine stukjes voor jonge eters.
Beoordelingen voor Kip-spinazie balletjes met volkoren pasta
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



