
Ingrediënten
Een heerlijk, gezond en kleurrijk avondmaal boordevol smaak. Malse kip in een huisgemaakte, suikerarme teriyakisaus, geserveerd met knapperige roerbakgroenten en volkoren rijst. Dit gerecht is een favoriet bij kinderen en een makkelijke manier om ze extra groenten te laten eten.
Bereiding
- 1Kook de volkoren rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2Snijd de kipfilet in kleine blokjes of reepjes.
- 3Hak de knoflook fijn en rasp de gember.
- 4Meng in een kommetje de sojasaus, water, maizena, fijngehakte knoflook en geraspte gember voor de teriyakisaus.
- 5Was en snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de wortel en snijd deze in dunne reepjes of kleine blokjes. Was de paprika en snijd deze ook in kleine stukjes.
- 6Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan. Bak de kipblokjes rondom bruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- 7Voeg indien nodig nog een klein beetje olie toe aan de pan. Roerbak de wortel en broccoli ongeveer 3-4 minuten.
- 8Voeg de paprika toe en roerbak nog eens 2-3 minuten, totdat alle groenten beetgaar zijn maar nog wel knapperig.
- 9Doe de kip terug in de pan bij de groenten.
- 10Giet de bereide teriyakisaus over de kip en groenten. Roer goed door en laat de saus indikken terwijl je blijft roeren, ongeveer 1-2 minuten. De saus moet de kip en groenten mooi omhullen.
- 11Serveer de kip teriyaki direct met de volkoren rijst. Voeg eventueel een paar druppels sesamolie toe en garneer met sesamzaadjes.
Serveertip: Serveer de rijst, kip en groenten apart op het bord, of gemengd als een kom. Strooi er eventueel wat sesamzaadjes over voor de finishing touch.
Beoordelingen voor Kip teriyaki met roerbakgroenten
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



