Home » Recepten » Avondeten » Kippensoep met fijne groenten en vermicelli

Ingrediënten

  • 1 kipfilet (ca. 150g)
  • 1 liter water of ongezouten kippenbouillon (baby-geschikt)
  • 1 kleine wortel
  • 1/2 kleine courgette
  • Handvol doperwtjes (vers of diepvries)
  • 20g fijne vermicelli (kinderpasta)
  • Een snufje gedroogde peterselie (optioneel)
5,0

Deze hartverwarmende en voedzame soep is perfect voor kleine eters. Jij bereidt een heerlijke kom comfortfood die rijk is aan milde smaken en zachte groenten, gecombineerd met kleine stukjes kip en fijne vermicelli. Je kindje zal smullen van deze soep, zonder onnodige toevoegingen van zout of suiker. Een ideale, lichte maaltijd waar je kleintje volop van kan genieten.

  • Avondeten, Lunch
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Bereiding

  • 1
    Snijd de kipfilet in zeer kleine blokjes.
  • 2
    Schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de courgette ook in kleine blokjes.
  • 3
    Breng het water of de bouillon aan de kook in een pan.
  • 4
    Voeg de kipblokjes toe aan de kokende vloeistof en laat ze ongeveer 5 minuten koken tot ze gaar zijn.
  • 5
    Voeg de wortelblokjes toe en laat nog 5 minuten koken.
  • 6
    Voeg vervolgens de courgetteblokjes, doperwtjes en vermicelli toe.
  • 7
    Laat het geheel nog 5-7 minuten zachtjes koken, of totdat de vermicelli gaar is en de groenten zacht zijn.
  • 8
    Roer er optioneel een snufje gedroogde peterselie door.
  • 9
    Laat de soep iets afkoelen voordat je deze serveert.

Serveertip: Serveer de soep in een kindvriendelijk kommetje. Controleer altijd de temperatuur zorgvuldig voordat je het aan je kindje geeft.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Kippensoep met fijne groenten en vermicelli

Vlug en voedzaam

2 december 2025

Nou, deze kippensoep is een uitkomst voor een snelle, voedzame maaltijd. De kipfilet en de groenten, mooi klein gesneden, zijn ras klaar. En die vermicelli, hoppatee, erbij en even laten koken. Zo heb je een verwarmend bord vol goedheid op tafel. Mijn dochter schepte twee keer op, dus dat zegt genoeg!

Femke

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten