
Ingrediënten
Dit gerecht is een heerlijke en voedzame maaltijd voor je kleintje. De milde tomaten-paprikasaus zit vol met verborgen groenten en de kleine rundvleesballetjes zijn perfect voor kleine handjes. Een complete maaltijd die je kind vast lekker vindt!
Bereiding
- 1Meng in een kom het rundergehakt met de helft van de fijngesnipperde ui en de helft van de geperste knoflook. Rol hier kleine balletjes van (ongeveer 1-2 cm).
- 2Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
- 3Voeg de rest van de ui en knoflook toe aan dezelfde pan en fruit dit zachtjes voor 2-3 minuten.
- 4Voeg de fijngesneden paprika en geraspte wortel toe. Roerbak dit 5 minuten mee totdat de groenten iets zachter zijn.
- 5Giet de tomatenblokjes en het water/bouillon erbij. Voeg de oregano toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat de saus 10 minuten sudderen op laag vuur, zodat de groenten gaar worden en de smaken goed intrekken.
- 6Kook ondertussen de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 7Pureer de saus glad met een staafmixer voor een saus zonder stukjes, indien gewenst. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat nog 5 minuten zachtjes meestoven, zodat ze gaar worden en de smaken intrekken.
- 8Giet de pasta af en meng door de saus met de gehaktballetjes.
- 9Serveer warm, eventueel met wat verse peterselie.
Serveertip: Serveer met een klein beetje verse, fijngehakte peterselie voor een vleugje frisheid.
Beoordelingen voor Kleine rundvleesballetjes met groentesaus en volkoren penne
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



