
Ingrediënten
Een voedzame en vrolijke bulgursalade, perfect voor kleine eters. Deze salade zit boordevol groenten en combineert de zachte smaak van tonijn met de zoetheid van mais. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk van tevoren kunt bereiden en koud of lauwwarm kunt serveren.
Bereiding
- 1Doe de bulgur in een kom en schenk het kokende water erover. Laat dit 10-15 minuten staan, of totdat al het water is opgenomen en de bulgur zacht is. Roer de bulgur daarna los met een vork.
- 2Laat de tonijn uitlekken en prak deze lichtjes met een vork.
- 3Spoel de mais af (indien uit blik) of ontdooi deze.
- 4Snijd de rode paprika, komkommer en tomaat in kleine, kindvriendelijke blokjes. Hak de peterselie fijn.
- 5Voeg de uitgelekte tonijn, mais, paprika, komkommer, tomaat en peterselie toe aan de bulgur.
- 6Sprenkel de olijfolie erover en voeg een snufje peper toe. Roer alles goed door elkaar.
- 7Serveer de salade lauwwarm of laat hem afkoelen in de koelkast.
Serveertip: Serveer met een klein blaadje sla erbij voor extra groen.
Beoordelingen voor Kleurrijke bulgursalade met tonijn en mais
Wat een frisheid!
Goh, deze bulgursalade! De bulgur stond rap op tafel, en dan de tonijn erdoor. Maar de blokjes paprika en tomaat, geven de salade een leuk uiterlijk, én een fijne afwisseling als je ‘t eet. Ideaal voor de lunch, of bij de barbecue. Dat snijden viel reuze mee, gelukkig. Ik zeg, probeer het eens!
Frisse en snelle salade
Deze kleurrijke bulgursalade is verrassend lekker en makkelijk om te maken! Het mengen van de bulgur met de uitgelekte tonijn en de gesneden groenten is zo gebeurd. Vooral de kleine blokjes komkommer, paprika en tomaat zorgen voor een leuke textuur en maken het aantrekkelijk. Het scheelt echt tijd dat je de tonijn alleen hoeft uit te lekken en te prakken. De frisse peterselie maakt het helemaal af. Ook ideaal om restjes van mee te nemen voor de lunch de volgende dag, een echte aanrader.



