
Ingrediënten
Vandaag duiken we de keuken in voor een feestelijke en gezonde maaltijd! Je maakt een kleurrijke wokschotel met malse kip en knapperige groenten. Door de snelle bereiding blijven alle vitamines behouden en smult je kind van een bord vol vrolijke smaken en kleuren. Ideaal voor een doordeweekse avond.
Bereiding
- 1Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
- 2Was de broccoli en snijd deze in kleine roosjes. Schil de wortel en snijd in dunne reepjes. Was de paprika en snijd in kleine blokjes. Haal de puntjes van de sperziebonen en snijd ze eventueel door midden.
- 3Pel en snipper de knoflook fijn. Schil de gember en rasp deze.
- 4Kook de volkoren noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel eventueel kort met koud water om plakken te voorkomen.
- 5Verhit de olijfolie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en roerbak deze in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- 6Voeg indien nodig nog een klein beetje olie toe aan de pan. Doe de knoflook en gember erin en roerbak 30 seconden tot het geurig is.
- 7Voeg de wortel en sperziebonen (of suikererwten) toe en roerbak 3 minuten.
- 8Voeg de broccoli en paprika toe en roerbak nog eens 3-4 minuten, tot de groenten beetgaar zijn maar nog wel knapperig.
- 9Doe de kipblokjes terug in de pan bij de groenten. Voeg de laag natrium kippenbouillon en het limoensap toe. Roerbak kort mee zodat alles warm is en de smaken goed mengen. Voeg eventueel de maïskorrels toe.
- 10Meng de gekookte volkoren noedels door het kip-groentemengsel en warm alles goed door.
- 11Serveer direct.
Serveertip: Snijd de kip en groenten in extra kleine stukjes voor de jongste eters. Serveer eventueel met wat extra limoenpartjes voor een frisse touch.
Beoordelingen voor Kleurrijke kip-groentenwok met volkoren noedels
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



