Home » Recepten » Avondeten » Knapperige visburgertjes

Ingrediënten

  • 300 gram witvisfilet (zoals kabeljauw of koolvis), gratenvrij
  • 50 gram doperwtjes (diepvries)
  • 1 kleine wortel (ongeveer 50 gram)
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie (optioneel)
  • ½ theelepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
0,0

Heerlijke, zelfgemaakte visburgertjes, boordevol milde vis en fijngesneden groenten. Een perfecte manier om kinderen meer vis en groenten te laten eten, op een manier die ze lekker vinden. Serveer ze lekker knapperig!

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Gemiddeld
  • Porties: 4
  • Leeftijd: vanaf 12 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 12 minuten

Bereiding

  • 1
    Kook de doperwtjes en de fijngehakte wortel (in kleine stukjes) in een beetje water gaar, dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Giet af en laat afkoelen.
  • 2
    Snijd de visfilet in zeer kleine stukjes of prak het fijn met een vork. Zorg dat er geen graten meer in zitten.
  • 3
    Meng in een kom de vis, de afgekoelde doperwtjes en wortel, het ei, het paneelmeel, de peterselie en het citroensap. Breng eventueel licht op smaak met een snufje zout als passend voor de leeftijd.
  • 4
    Vorm met vochtige handen 8 kleine burgertjes van het mengsel.
  • 5
    Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • 6
    Bak de visburgertjes in ongeveer 4-6 minuten per kant goudbruin en gaar. Zorg dat ze goed doorbakken zijn vanbinnen.

Serveertip: Lekker met wat gebakken aardappeltjes of zilvervliesrijst en een frisse komkommersalade.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Knapperige visburgertjes

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten