Home » Recepten » Ontbijt » Kokos-chia pudding met mango

Ingrediënten

  • 4 eetlepels chiazaad
  • 200 ml kokosmelk (volvet, uit blik)
  • 1 rijpe mango
  • (Optioneel) klein scheutje ongezoete plantaardige melk
0,0

Een heerlijk verfrissend en voedzaam ontbijt of toetje voor je kleintje. Deze pudding is super makkelijk te maken en zit boordevol gezonde vetten en vezels. De zoete smaak van rijpe mango combineert perfect met de romige kokosmelk.

  • Ontbijt, Toetjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2
  • Leeftijd: vanaf 9 maanden
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 0 minuten

Bereiding

  • 1
    Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Bewaar een paar blokjes voor de garnering.
  • 2
    Pureer de rest van de mango tot een gladde puree.
  • 3
    Meng in een kom de chiazaad met de kokosmelk. Roer goed door om klontjes te voorkomen.
  • 4
    Voeg de mangopuree toe aan het chiazaad-kokosmengsel en roer alles nogmaals goed door.
  • 5
    Verdeel de pudding over twee kleine glaasjes of bakjes. Voeg eventueel een scheutje plantaardige melk toe als de pudding te dik is.
  • 6
    Zet de glaasjes minimaal 2 uur (of een nacht) in de koelkast om op te stijven.
  • 7
    Voor het serveren, garneer met de achtergehouden mangoblokjes.

Serveertip: Garneer met extra stukjes verse mango of een snufje kokosrasp voor de finishing touch.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Kokos-chia pudding met mango

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten