
Ingrediënten
Heerlijke, knapperige havermout bites boordevol smaak en voedingsstoffen. Perfect als gezond ontbijt met yoghurt, of als tussendoortje voor kleine handjes.
Zonder toegevoegde suiker en zout, alleen de natuurlijke zoetheid van fruit.
Makkelijk te maken en een gezonde start van de dag of een energieboost tussendoor.
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- 2Prak de bananen fijn in een grote kom.
- 3Voeg de appelmoes, kaneel en vanille-extract toe aan de geprakte banaan en meng goed.
- 4Roer de havermout erdoor totdat alles goed bedekt is met het banaanmengsel.
- 5Voeg de rozijnen en noten/zaden toe en meng nogmaals.
- 6Verspreid het havermoutmengsel gelijkmatig over de beklede bakplaat. Druk het licht aan.
- 7Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de granola goudbruin en knapperig is. Halverwege de baktijd omroeren als je kleinere, lossere bites wilt, of in één keer laten bakken voor grotere stukken die je na het bakken breekt.
- 8Laat de granola volledig afkoelen op de bakplaat. Het wordt pas echt knapperig als het koud is.
- 9Breek de afgekoelde granola in bites van de gewenste grootte.
Serveertip: Lekker met Griekse yoghurt en vers fruit zoals bessen of plakjes banaan. Kan ook als knapperige topping over een smoothiebowl.
Beoordelingen voor Krokante havermout bites met fruit
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



