
Ingrediënten
Een voedzaam en verwarmend stoofpotje vol met groenten en eiwitrijke rode linzen. Dit gerecht is ideaal voor een gezonde maaltijd voor het hele gezin en makkelijk aan te passen voor de kleintjes. Perfect om restjes groenten op te maken en te zorgen voor een complete, vegetarische maaltijd.
Bereiding
- 1Bereid alle groenten voor. Schil de wortels en snijd deze in kleine blokjes. Was de courgette en snijd deze ook in kleine blokjes. Snijd de prei in dunne ringen en spoel goed af onder koud water.
- 2Spoel de rode linzen grondig af onder koud stromend water tot het water helder is.
- 3Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden wortel, courgette en prei toe en bak zachtjes voor ongeveer 5-7 minuten, totdat ze iets zachter beginnen te worden.
- 4Voeg de gespoelde linzen, de gepelde tomaten (eventueel licht geprakt), de natriumarme groentebouillon en de gedroogde tijm toe aan de pan. Voeg optioneel een laurierblad toe voor extra smaak.
- 5Breng het geheel aan de kook, roer goed door en zet het vuur laag. Laat het stoofpotje ongeveer 20-25 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de linzen gaar zijn en de groenten zacht zijn. Roer af en toe en voeg indien nodig een klein beetje water toe als het te dik wordt.
- 6Verwijder het laurierblad voor het serveren (indien gebruikt). Proef en serveer het linzenstoofpotje direct.
Serveertip: Serveer het linzenstoofpotje eventueel met een schepje zilvervliesrijst of quinoa voor extra vulling. Voor de allerkleinsten kun je een deel van het stoofpotje pureren of fijnstampen voor een gemakkelijkere textuur.
Beoordelingen voor Linzenstoofpotje met groenten
Lekker
7 september 2025
Was erg lekker!



