
Ingrediënten
Deze maïs-courgette koekjes zijn een heerlijke en verrassende manier om groenten te serveren aan je kind. Ze zijn knapperig van buiten en zacht van binnen, perfect als lunchgerecht of als bijgerecht bij het avondeten. Je zult zien dat deze kleurrijke koekjes snel favoriet zijn bij de kleintjes!
Bereiding
- 1Rasp de courgette fijn. Leg de geraspte courgette in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk overtollig vocht uit.
- 2Laat de maïs uitlekken als je maïs uit blik gebruikt. Als je diepvriesmaïs gebruikt, ontdooi deze dan en dep droog.
- 3Meng in een grote kom de geraspte courgette, uitgelekte maïs, volkoren bloem, ei en de fijngehakte peterselie.
- 4Breng het beslag op smaak met een snufje zwarte peper. Meng goed door elkaar.
- 5Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- 6Schep met een lepel kleine hoopjes van het beslag in de pan. Druk ze iets platter met de achterkant van de lepel om mooie koekjes te vormen.
- 7Bak de koekjes aan elke kant 3-4 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.
- 8Haal de koekjes uit de pan en laat ze kort uitlekken op een stuk keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
Serveertip: Lekker met een frisse, suikervrije tomatendip of gewoon zo.
Beoordelingen voor Maïs-courgette koekjes
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



